Tweede overwinning Saxton

In het St Pölten Pro Golf Tour 2015 heeft Reinier Saxton zijn tweede overwinning van het seizoen op de Pro Golf Tour gepakt.

Na twee rondes 65 ging Reinier Saxton als leider de laatste ronde van het St Pölten Pro Golf Tour 2015 toernooi in. Het bleef lang spannend maar met een birdie op zijn laatste hole wist hij het uiteindelijk toch een slag beter te doen dan zijn naaste concurrent.

Saxton kwam in de laatste ronde tot een 69 en maakte birdies op zijn laatste twee holes. Hij tekende daarmee voor een score van -14 over 54 holes. Zijn flightgenoot en naaste concurrent Philipp Mejow sloot af met een bogey en een par en had zodoende een slag meer nodig.

‘Dat was zeker spannend’, zei Reinier Saxton na afloop. ‘De overwinning leek eigenlijk al in de tas voor Philipp (Mejow, red.) nadat ik op 16 een bogey maakte vanuit de bunker. Op hole 17 was de approach uphill en konden we dus niet zien waar de bal eindigde. Boven gekomen bleek mijn bal heel dichtbij te liggen en die van hem niet. Ik maak een birdie en hij een bogey en dan sta je opeens weer gelijk. Op de laatste hole ik een putt van 3,5 tot 4 meter en dan heb je opeens gewonnen.’

De overwinning levert Saxton niet alleen de eerste prijs van € 5000 op, maar ook is hij de nieuwe nummer een van de Order of Merit van de Pro Golf Tour. Aan het eind van het jaar promoveren de beste vijf spelers naar de Challenge Tour.

Een mooie bijkomstigheid vond ook Saxton. ‘Een toernooi winnen is altijd goed want je leert er veel van, welk niveau het ook is. Dat ik hierdoor op de eerste positie op de Order of Merit kom is fijn, dat is waar je wilt staan. Het helpt ook mee voor de Challenge Tour rankings volgend jaar. Hoe hoger je staat in deze rankings, hoe beter het is voor volgend jaar. Een mooie bijkomstigheid is ook dat je met een goede ranking nu straks waarschijnlijk in de Qualifying School de first stage mag overslaan. Dat scheelt toch weer 72 holes!’

Robin Kind was de tweede Nederlander in de top-10. Met een slotronde 67 kwam hij uit op een totaal van -9 en dat was goed voor een gedeeld 7de plaats. Fernand Osther maakte op de slotdag een 66 en steeg daarmee naar de dertiende plaats in het klassement.

Rob van de Vin werd met een score van -4 gedeeld 19de, Michael Kraaij gedeeld 24ste met -3.

Uitslag

Bron: Golf.NL

Reinier Saxton Pro Golf Tour 2015